Problemløseren

Andreas Renslo Finnerud har praktiske løsninger på teoretiske problemer.

«Det er en stor fordel å ha jobbet ute på byggeplass som snekker før jeg ble ingeniør,» sier Finnerud.

Ingeniør på byggeplass smiler og kontrollerer de tekniske tegningene på ipad

Andreas har fagbrev som snekker, og etter noen år i yrket videreutdannet han seg til ingeniør innen byggfag.

«Etter studiene i Porsgrunn ville jeg flytte hjem til Nesbyen. Jeg kjøpte meg hus og holdt på med å pusse opp sammen med samboeren min. Da kom jeg i kontakt med Reine Element som hadde behov for folk til å være med og heise og montere elementhytter,» forteller Finnerud.

Etter en sommer med montering av elementer gikk veien til kontoret hos Reine Element. Andreas har siden januar 2021 hatt ansvar for konstruksjon, produksjonstegninger og beregninger.

«Det er en kjempefordel å ha vært ute og montert elementhytter. For meg var denne erfaringen utrolig lærerik. Jeg har på en god måte tatt med meg erfaringene fra byggeplassen inn i fabrikken. På den måten drar jeg fordeler av både teoretisk- og praktisk erfaring i jobben min. Kundene setter stor pris på at jeg har den praktiske kunnskapen med bruk av produktene fra Reine Element,» sier Andreas.

Ingeniør på byggeplass holder ipad med tegning av hytta. I bakgrunnen ser man kranbilen som løfter på plass et takelement

Dialog med kundene er en viktig del av arbeidsdagen til Andreas. Reine Element får mange gode tilbakemeldinger på ingeniørens førstehånds kjennskap til produktene.

«Jeg mener vi får en bedre dialog med kundene siden jeg har den praktiske kunnskapen. Det kan være forskjell på mine tegninger og det som er praktisk gjennomførbart på byggeplass. Løsninger som ser flotte ut på skjermen min skal også utføres i praksis,» sier Andreas.

Andreas er glad for at han fikk muligheten til å være en del av å bygge industrieventyret Reine Element på Nesbyen helt fra oppstarten.

«Jeg synes utviklingen hos Reine Element er helt suveren. Sommeren for halvannet år siden når jeg begynte å heise element, var alt usikkert. Jeg var hele tiden sikker på at det kom til å skje mye. Når det hele begynte å rulle, så har det gått utrolig fort,» sier Finnerud.

Tre ansatte sitter på stabler av precut materiale og smiler mot kamera i fabrikken til Reine Element

Med utbygging og utvikling så ble det et økt behov for prosjekteringskapasitet.

«Vi er i dag to ingeniører på heltid. For meg er det viktig å ha andre å spille på. Jeg var alene et års tid og merker nå godt hvor nyttig det er å ha noen å diskutere med. Ole Wee og jeg utvikler oss sammen og kan finne en enda bedre løsning for kundene,» sier Finnerud.

Under oppstarten hos Reine Element var Andreas mye ute i produksjon og diskuterte detaljer med gutta i fabrikken. Dette er forenklet nå som Reine Element har fått en produksjonsleder på plass.

Det er en kjempefordel å ha vært ute og montert elementhytter. For meg var denne erfaringen utrolig lærerik.

Andreas Finnerud

Andreas var aldri i tvil om at han ville vende tilbake til Nesbyen etter studiene.

«Nesbyen er et eldorado for stisykling. Jeg bor midt inne i løypenettet og bruker sykkelstiene så ofte jeg kan,» sier Andreas.

På vinterstid er det alpinski på Nesfjellet som er hobbyen.

Den unge ingeniøren er stolt over å være en viktig brikke i utviklingen av Reine Element.

«Det er utrolig moro. Det å være en sentral brikke i noe som blir så stort på kort tid. Jeg blir motivert av å sitte så tett på eierne og følge utviklingen av fabrikken på nært hold. Det er motiverende å være med å påvirke utviklingen i et miljø der det er kort vei til beslutningene,» avslutter Finnerud.

Les mer om menneskene