Mekanikeren

Kolbjørn Renslo Høva er i sitt ess når har får en gammel bensinmotor fra et sagbruk eller treskeverk til å gå igjen.

«Jeg er nok unormalt interessert i gamle maskiner,» innrømmer 24-åringen.

Fabrikkmedarbeider jobber med å flytte ferdig høvlet materiale i fabrikken hos Reine Element
Ferdig høvlet materiale

Kolbjørn deler lidenskapen for maskiner og mekanikk med sin far. Hjemme på gården i Nesbyen sentrum har de et eget museum med veterantraktorer og snøskutere. Samlingen er så imponerende at Norge Rundt har vært på besøk på gården.

«Hobbyen er å ta gamle motorer fra hverandre og få det til å virke igjen,» sier Høva med et smil.

Valget av utdanning falt naturlig på Teknologi- og Industrifag på Ål videregående skole.

«Det er greit å være litt praktisk i denne jobben jeg har, for det er alltid et eller annet som skjer, og som trenger å repareres. Derfor er det fint å ha teknisk kunnskap,» forteller Kolbjørn

Hobbyen er å ta gamle motorer fra hverandre og få det til å virke igjen

Kolbjørn Renslo Høva

Maskinene på Reine Element drives av elektrisitet, så det blir ikke så mye skruing på disse. Det mangler ikke på arbeidsoppgaver for Kolbjørn av den grunn.

«Jeg er en «potet» her på Reine element, og har vært med på alt fra grunnarbeider til bygging av nye produksjonshaller. For meg er det veldig artig å ha vært med på å bygge fabrikken, og vite om alt fra grunnarbeider til ferdig fabrikk. Jeg er stolt over å ha vært med siden byggingen startet og sett utviklingen på nært hold,» sier Høva.

Kolbjørn føler på presset det er å jobbe i landets mest moderne elementfabrikk.

«Vi føler alle på ansvaret for at det skal bli bra. Produktene må bli som kunden ønsker og forventer,» sier Høva.

Portrettfoto av Kolbjørn Renslo Høva

Han skryter av arbeidsmiljøet på fabrikken på Nesbyen østside.

«Jeg føler at jeg er en viktig brikke i produksjon og at jeg jobber godt sammen med de andre på Reine Element,» sier mekanikeren.

Kolbjørn kom til Reine Element gjennom en praksisplass hos Inn på Tunet, og har vært ansatt siden jul 2020. Han er stolt av arbeidsplassen sin og legger ikke skjul på hvor viktig jobben hos Reine Element er for han.

Fabrikkmedarbeider styrer grunningsmaskin hos Reine Element

«For meg personlig er det artig å være med på utviklingen. Jeg blir stolt som nesning over å være en del av denne utviklingen. Det er tøft at det blir bygd noe som er så stort. For meg er det viktig å ha en fast og god arbeidsplass i åra framover. Jeg er spent på å se hvordan fabrikken blir når den er i full produksjon,» sier Høva.

Les mer om menneskene