Lagspilleren

Knut Michael «Tøppen» Renslo har 16 sesonger som målfarlig spiss på Nesbyen IL sitt A-lag, og over 20 år som trener i samme klubb, og for Hallingdal Fotballklubb å se tilbake på. «Tøppen» har tatt erfaringene fra å spille på et lag med seg til jobben hos Reine Element.

Fabrikkmedarbeider styrer høvleriet hos Reine Element
Portrettfoto av Knut Mikael «Tøppen» Renslo

«Jeg har vært på Bringo Sag og Høvleri siden 1996, så det sier seg vel selv at jeg liker meg på jobb,» forteller Renslo.

Fabrikkbygget til Reine Element bygges av Bringo Sag og Høvleri på tomta der Endre Bringo har drevet med høvling av kledning og konstruksjonsvirke, beisning av kledning og engroshandel med trelast som hovednæring siden 1995.

Akkurat som i fotballen er det folkene du har med deg på jobb som avgjør hvor god du blir.

«Her på Reine Element er det en veldig fin gjeng å jobbe sammen med. Derfor har jeg vært her så mange år. Det har alltid vært et bra arbeidsmiljø,» forteller «Tøppen».

Fabrikkmedarbeidere sjekker tegninger til elementet på ipad i fabrikken til Reine Element

Han ser fram til å få mange nye ansikter med seg på laget i åra framover.

«Jeg ble entusiastisk når jeg hørte om planene for Reine Element. Sjefene her er ikke redde for å «trøkke til». Denne måten å bygge på er framtida,» sier Renslo.

Han er stolt over å være fra industribygda Nesbyen, og ikke minst å være en del av det siste tilskuddet av industriutvikling i hjembygda. «Tøppen» har store forventninger til arbeidsdagen i ny topp moderne fabrikk.

«Jeg tror arbeidsdagen blir veldig forskjellig. Gleder meg skikkelig til å se hvordan det blir. Arbeidsprossesen blir mer lettvint og effektivt, og vi leverer produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser,» sier «Tøppen»

Fabrikkmedarbeider styrer høvleriet hos Reine Element

Siden «Tøppen» gikk inn porten hos Bringo i 1996, har han hatt en rekke oppgaver i bedriften som først ble til Halling Element, før den igjen skiftet navn til Reine Element.

«Det har blitt en del forskjellige oppgaver gjennom åra. Både som operatør på høvleriet og på beiselinja, men også som snekker på ulike prosjekt. Dette er gode erfaringer å ta med seg inn i den nye, og avanserte produksjonen,» sier Renslo.

Her på Reine Element er det en veldig fin gjeng å jobbe sammen med. Derfor har jeg vært her så mange år. Det har alltid vært et bra arbeidsmiljø

Knut Michael «Tøppen» Renslo

«Tøppen» er for første gang på over 35 år hverken spiller eller fotballtrener. Fotballinteressen er derimot like glødende.

«Jeg har to sønner som fortsatt spiller på A-laget til Hallingdal Fotballklubb, så jeg kommer nok til å se de fleste kampene til HFK denne sesongen også. Så gjenstår det å se hvor lenge jeg klarer å holde meg på tribunen og vekk fra trenerbenken,» sier 4-barnsfaren.

Fotball er et gjennomgangstema også i pausen på jobb for «Tøppen». Han har en dyp lidenskap for Arsenal. Med en sjef som er Manchester City fan, og en selger som er lidenskapelig Liverpool-supporter, så er det ikke fritt for annet enn at det blir noen livlige diskusjoner.

«Det hender det går «ei kule varmt» når vi kommer inn på fotball. Det er med på å gjøre det ekstra trivelig å gå på jobb,» avslutter «Tøppen»

Les mer om menneskene