Kranføreren

Med sin oransje 2022-modell Scania G540 til 4,3 millioner kroner leverer Per Otto Skredderberget elementer fra Reine Element til kunder over hele landet.

Maskinfører styrer kanbil og heiser takelement
Kranbil heiser takelement på byggeplass. I omgivelsene ser man flere ferdige hytter.

Den fargerike kranbilen står i stil til eieren. Rundt Per Otto er det alltid latter, smil og kjappe kommentarer.

«Jeg liker farger,» sier 54-åringen.

Etter mange runder med seg selv og tanker rundt om den nye lastebilen skulle være gul, lilla eller grønn, så landet Per Otto på samme konklusjon som sist. Bilen må være oransje.

Kranbil med element på vei til byggeplass i et snødekket hyttelandskap

Før Per Otto gikk til innkjøp av ny bil gjorde han en grundig jobb.

«Miljøkravene blir strengere og strengere. Derfor var det viktig for meg å kjøpe en bli som oppfyller det meste av miljøkrav,» forteller han stolt.

Scaniaen er rigget med en Euro6 motor på hele 540 hestekrefter. Men det er nok kranen Per Otto er mest stolt av.

«Bilen er utstyrt med kran fra Fassi med en rekkevidde på 30 meter og kapasitet på 450 kilo ytterst på bommen,» sier Per Otto.

Han begynner å bli varm i trøya, og forteller på inn og utpust.

«Kranen kan kobles til byggestrømmen på byggeplassen og jeg kan skru av motoren på bilen, og heise elementer uten støy og utslipp,» sier Skredderberget.

Maskinfører viser frem stømkabel til kranen
Reine element logo på kranbil

Sønnen Emil på 14 år var en viktig sparringpartner når utstyr til nyebilen skulle bestilles og rigges.

«Emil viser stor interesse for lastebil og kraning. Det er nok en god mulighet for at han kommer til å gå i sin far sine fotspor. Det er han som har valgt ut lys og bøyler,» kan Per Otto fortelle

Skredderberget begynte å heise element for Reine Element sommeren 2021. Han har kjørt og montert elementer i en årrekke for de fleste produsenter i Norge. Nå er han glad for å ha inngått en avtale om transport og heising med Reine Element.

«Det er flott å ha en hovedarbeidsgiver. Vi blir godt kjent med hverandre og jobber godt sammen,» sier Skredderberget.

Miljøkravene blir strengere og strengere. Derfor var det viktig for meg å kjøpe en bli som oppfyller det meste av miljøkrav

Per Otto Skredderberget, Kranfører

Med flere tiårs erfaring i heising og montering er Skredderberget en viktig brikke for suksessen til Reine Element.

«En god kranfører er alfa omega. De fleste kraner er like, men den som opererer kranen er nøkkelen til suksess. Med erfaringer og interesse for faget, fungerer kranføreren som en formann ute på byggeplass. Han må legge en god plan for hvor man skal stå og hvor man skal begynne,» forteller han ivrig.

Maskinfører heiser elementer til kranbil
Maskinfører heiser elementer til kranbil

Skredderberget mener elementer skal være som legoklosser, de skal passe med tegningen.

«Kommunikasjon mellom ingeniørene og produksjonsleder hos Reine Element på den ene siden og kunden på den andre er viktig for en effektiv byggeprosess. Selv små feil og mangler fører til følgefeil og forsinkelse,» sier han.

Per Otto er stolt over å være en del av teamet til Reine Element.

«Jeg har skikkelig tro på dette og synes det er moro å være en del av eventyret fra starten av. Hos Reine Element er det samlet sammen et helt fantastisk lag av flinke folk,» avslutter Skredderberget.